ip: 18.232.124.77

4 "διαμαντάκια" από την Ακαδημία Ερέτριας στον Παναθηναϊκό

Ο λόγος για τον επιθετικό Εφραίμ Κατσαρή και τους μέσους Χρήστο Λιατύφη, Ρόνυ Ζέκα και Ματθαίο Τσίγκα.

Στην Ακαδημία Ερέτριας αποδεικνύεται συνεχώς ότι η συστηματική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται καθημερινά φέρνει συνεχώς αποτελέσματα. Μετά τον Χρήστο Σέχου που δεν θα αργήσει να κάνει το επαγγελματικό ντεμπούτο του καθώς υπολογίζεται από τον Μαρίνο Ουζουνίδη,  τέσσερις ακόμη ποδοσφαιριστές μετακόμισαν στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού.

Πρόκειται για τους Εφραίμ Κατσαρή που αγωνίζεται στην Κ-14, Χρήστο Λιατύφη Κ-13, Ρόνυ Ζέκα Κ-11 και Ματθαίο Τσίγκα Κ-11.

Η Οργάνωση

Το πως ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια εξηγεί στο starsports ο προπονητής του τμήματος παίδων και ιθύνων νους  του όλου εγχειρήματος Θωμάς Τσίγκας, κάτοχος UEFA  A’ και πατέρας 7 παιδιών:  «Tο όλο εγχείρημα έγινε όταν μετά από την Χαλκίδα, όπου ήμουν συμπαίκτης με τους Τοκπασίδη, Κιαπέκο κ.α. (‘96-00’) έφυγα για τη Γερμανία κι εκεί παρακολούθησα τον τρόπο οργάνωσης των τμημάτων υποδομής». Στη συνέχεια ήρθα το2008 στην Ερέτρια και μετά κόπων και βασάνων κατάφερα να περάσω το δόγμα του εξωτερικού.Η στενή μου σχέση με τον Παναθηναϊκό και με τις άλλες μεγάλες ομάδες έγινε μετά από ένα σεμινάριο προπονητών που μας έστειλε η ΕΠΟ, όπου είχα πάει μαζί με το Νίκο Σαρρή να  στην Ολλανδία κι εκεί  γνωρίστηκα με τους Φραντζέσκο, Τσιάρτα κ.ά."

Στη συνέχεια ο έμπειρος προπονητής πρότεινε στον τεχνικό της Κ-20 του "Τριφυλιού" Κώστα Φραντζέσκο να έρθει να παρακολουθήσει τον Χρήστο Σέχου και η συνέχεια είναι γνωστή για τον νεαρό μέσο.

Επίσης με δική του εισήγηση στον Παναθηναϊκό δοκιμάστηκαν οι Γιάννης Σταματούκος από τον Όλυμπο Γυμνού και Χρήστος Τρεγκάι, όπου άφησαν καλές εντυπώσεις στα δοκιμαστικά που έκαναν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, με τους ανθρώπους της ομάδας να του υπόσχονται πως θα τους δουν στο μέλλον, γιατί, όπως μας τόνισε ο Θωμάς Τσίγκας, "είναι πολύ δύσκολο να ενσωματωθούν στην Κ-20 των "Πρασίνων", καθώς χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές αυτοί να δουλέψουν πολύ σκληρά, ώστε να τους εντάξει κάποια ομάδα στο δυναμικό της".Παράλληλα  το καλοκαίρι είχε προτείνει  από την Εύβοια άλλα 4 παιδιά τους Αντωνάκη που πλέον πήγε στον Αστέρα Τρίπολης, Χρήστο Λιατύφη , Κατσαρή, Ζέκα και Αγγελή Ρόι.

Συγχρώνως με την ΑΕΚ ο έμπειρος προπονητής έχει ανοίξει καλό δίαυλο, ενώ παράλληλα ο γιος του Τσαραντάνη πήγε για δοκιμαστικά στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο, όπως κι ο γιος του ο Ματθαίος Τσίγκας, είχε πάρει πρόσκληση από την ΑΕΚ και έπαιξε με την μεικτή Αθηνών.

Φυσικά ο έμπειρος προπονητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ της Ακαδημίας και του Απόλλωνα Ερέτριας, καθώς όπως λέει κι ο ίδιος "είμαστε μία οικογένεια" κι  αρκετοί ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, όπως οι Γκέρσι Τόρα, Μώρος, Μετσανάι, Ερμής Τόρα, Βελαέτης, Νίκος Σταματάκος, Σμπιλίρης, Τρεγκάι κ.α,  προέρχονται από την Ακαδημία της Ερέτριας, ενώ  και  με τον προπονητή της ομάδας του Απόλλωνα Δημήτρη Βαλκάνο υπάρχει μία "άψογη συνεργασία".Ταυτοχρόνως και  η ομάδα νέων τροφοδοτείται  από την Ακαδημία, ενώ παράλληλα συμμετέχουν ενεργά και στην γυναικεία ομάδα της Ερέτριας, τις Απολλωνίδες , καθώς  όπως λέει χαρακτηριστικά κι ο ίδιος «είμαστε όλοι αγαπημένοι».
Τέλος ο Θωμάς Τσίγκας ανέφερε πως  κάποια παιδιά πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις στον Νίκο Σαρρή, μιας και  διατηρεί άριστες σχέσεις με τον συνάδελφο του κ. Σαρρή.

Κλείνοντας ο προπονητής του τμήματος παίδων ανέφερε «Η προσπάθεια και η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομών είναι χρόνια δουλειάς και υπομονής από εξιδεικευμένους και έμπειρους προπονητές, αναλόγος την ηλικία των παιδιών. Ένα μεγάλο μπράβο για τους γονείς των παιδιών για την βοήθεια που παρέχουν στην ακαδημία μας δείχνοντας εμπιστοσύνη στα πρόσωπα των προπονητών».Το WHO is WHO της Ακαδημίας Ερέτριας

ΤΜΗΜΑ ΝΕΩΝ. ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ 20 


ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:  ΒΑΛΚΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ  UEFA  Β' ΤΕΦΑ
ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΙΩΝ 
1) ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-2)ΑΘ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ


 
ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ  ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ   25 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΤΣΙΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ  ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ  UEFA  A'
 
TMHMA  ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ 30
ΤΜΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ 29
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ :  ΤΣΑΡΑΝΤΑΝΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ  UEFA  A' 
ΜΕ ΒΟΗΘΟ ΒΑΓΚΕΛΗ ΚΑΤΣΑΡΗ 
 
ΤΜΗΜΑ  ΠΡΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ.ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΚΤΩΝ  23 
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ:ΣΠΥΡΟΣ  ΜΗΤΡΟΥ   ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ  UEFA  C' 
ME ΒΟΗΘΟ ΤΣΑΒΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟ


 
 
ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΙΚΤΩΝ  127
 
ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 
1)ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ  (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
2)ΒΑΛΚΑΝΟΣ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ( ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Κ17-Κ20 ) ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ
3)ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΧΟΥ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
4)ΕΦΡΑΙΜ  ΚΑΤΣΑΡΗΣ  Κ14 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
5)ΛΙΑΤΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Κ13 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
6)ΡΟΝΥ ΖΕΚΑ                Κ11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
7)ΤΣΙΓΚΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ   Κ11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
 
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΝΔΡΩΝΟΥΝ ΤΗΣ ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17 ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΗΣ.
ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ:
1)ΚΙΚΙΔΗΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2)ΜΗΤΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ 
1)ΤΣΙΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18
ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ:
1)ΛΙΑΤΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
2)ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΕΦΡΑΙΜ
3)ΤΣΑΡΑΝΤΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
4)ΚΙΚΚΙΔΗΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ
5)ΣΥΚΑΣ ΘΑΝΝΑΣΗΣ
 
  Δημήτρης Παπασυμεών