ip: 34.228.194.177

Α' Ε.Π.Σ.Β.: ...και πάλι μπάλα

Επιτέλους πρωτάθλημα για τις ομάδες της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Β. που συνεχίζεται αύριο (12/01) με τους αγώνες για την 14η αγωνιστική και θα κάνουν "ποδαρικό" στο 2019

Συνέχεια (καιρού επιτρέποντος) αύριο, Σάββατο, 12 Ιανουαρίου, μετά από «διακοπή» ένα μήνα, σχεδόν, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας που διοργανώνει και στη σεζόν 2018-2019 η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.
Εχουν οριστεί να διεξαχθούν οι αγώνες για την 14η αγωνιστική του προγράμματος που δεν διεξήχθησαν το προηγούμενο Σάββατο, 05/01, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή μας.
Με τους αγώνες αυτούς οι ομάδες της Βοιωτίας θα κάνουν «ποδαρικό» στο νέο έτος, το 2019, που δεν ξεκίνησε και… τόσο καλά λόγω της κακοκαιρίας που οδήγησε στις αναβολές.
Η 14η αγωνιστική είναι η προτελευταία για τον Α’ γύρο (πρώτο μισό) του προγράμματος του κορυφαίου πρωταθλήματος που διεξάγει η Ε.Π.Σ.Β.
Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη αγωνιστική, η 13η, τελευταία για το 2018, διεξήχθη το Σάββατο, 15/12.
 
Στα παιχνίδια, τώρα, η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, η αήττητη ομάδα του «Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου», που με 12 νίκες και 1 ισοπαλία (37 – 7 γκολ) έχει φτάσει στους 37 βαθμούς και έχει αποκτήσει διαφορά 7 βαθμών από την δεύτερη, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο νέο έτος με εντός έδρας ματς.
Στο γήπεδό της, στο δημοτικό γήπεδο του Καπαρελίου, θα υποδεχθεί την ομάδα του «Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”», που ξεκίνησε στην σεζόν με άλλα όνειρα και στόχους, αλλά τώρα βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 20 βαθμούς (6 νίκες – 2 ισοπαλίες – 5 ήττες, 18 – 13 γκολ).
Τον αγώνα ορίστηκε να διευθύνει ο Λουκάς Αλαφογιάννης, ο οποίος έχει τοποθετηθεί στον πίνακα «Διαιτητές Προχωρημένου Σταδίου» (κατηγορία προχωρημένων διαιτητών – υποψήφιος για Γ’ Εθνική), με βοηθούς τον Λεωνίδα Δελή (“Football League”) και τον Νίκο Σοφό (Γ’ Εθνικής).
 
Η ομάδα που βρίσκεται στην 2η θέση (30 βαθμοί, 10 νίκες – 3 ήττες, 25 – 10 γκολ), η ομάδα της «“Ενωση” Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα», θα «δοκιμαστεί» στην έδρα της ομάδας που βρίσκεται στην 4η θέση (25 βαθμοί, 7 νίκες – 4 ισοπαλίες – 2 ήττες, 30 – 10 γκολ)  της «Αθλητική Ενωση Ορχομενού». Το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του δημοτικού σταδίου του Ορχομενού «τραβά» ίσως και τα περισσότερα βλέμματα των φίλων του ερασιτεχνικού, βοιωτικού, ποδοσφαίρου.
Η ομάδα του Ορχομενού θα παρουσιαστεί κατά πολύ αλλαγμένη σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε την σεζόν και έκλεισε το 2018 καθώς την τεχνική ηγεσία έχει αναλάβει πλέον ο Βαγγέλης Λέντας ενώ πολλοί παίχτες αποχώρησαν και νέοι αποκτήθηκαν.
Από την άλλη πλευρά, η εντός έδρας ήττα της ομάδας της «Ενωσης» από την ομάδα του Καπαρελίου στην προηγούμενη (13η) αγωνιστική, τελευταία του 2018 (από όπου και η φωτο), την έφερε 7 βαθμούς μακρυά από την κορυφή και ίσως την έχει επηρεάσει.
Τον αγώνα αυτό ορίστηκε να διευθύνει ο Λουκάς Καρβούνης με βοηθούς τον Θανάση Χατζή και την Σόνια Φλούδα.
 
Η ομάδα του «Γ.Σ. “Ολυμπιάς” Οινοφύτων», που βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα βαθμό πιο πίσω από την «Ενωση» (29 βαθμοί, 9 νίκες – 2 ισοπαλίες – 2 ήττες, 26 – 12 γκολ), έχει και αυτή εκτός έδρας «αποστολή». Θα «δοκιμαστεί» για μια ακόμη φορά στο δημοτικό γήπεδο της Ασκρης, αλλά αυτή την φορά θα τεθεί αντιμέτωπη με την ομάδα του «Αθλητικός Ομιλος Υψηλάντη» που βρίσκεται στην 8η θέση (19 βαθμοί, 6 νίκες – 1 ισοπαλία – 6 ήττες, 12 – 23 γκολ).
Τον αγώνα αυτό ορίστηκε να διευθύνει ο Δημήτρης Τονίδης με βοηθούς τον Κώστα Παπαγεωργίου και τον Βασιλη Κώνστα.
 
Εκτός του καιρού, πάντως, που ίσως… «παίξει» τα… «παιχνίδια» του, «ερωτηματικό» στην αυριανή αγωνιστική είναι αν θα καταφέρει η ομάδα του «Α.Ο. Πλαταιών» να παρουσιαστεί στο δημοτικό γήπεδο του Αρματος και να αγωνιστεί στο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα του «Γ.Α.Ο. “Αρατηλάτης”» μιας και η ομάδα των Πλαταιών αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.
 
Τέλος, όπως είχαμε επισημάνει, αλλαγή έγινε στην έδρα διεξαγωγής του αγώνα της ομάδας της «Α.Ε. Δηλεσίου» με την ομάδα του «Α.Ο. “Απόλλων” Ακραιφνίου».
Ως έδρα διεξαγωγής του αγώνα είχε οριστεί, αρχικά, όπως θα έπρεπε, κιόλας, το γήπεδο του δημοτικού σταδίου του Σχηματαρίου ("Ευάγγελος Δεπάστας") μιας και αυτό έχει δηλώσει ως «πρώτη» έδρα της η ομάδα του Δηλεσίου.
Η έδρα όμως, άλλαξε, διότι την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, 13/1, σε αυτό το γήπεδο έχει οριστεί να διεξαχθεί ο αγώνας της ομάδας του «Α.Ο. Υπάτου», με την ομάδα του «Α.Ο. Εικοσιμιάς» , για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας και έπρεπε να προστατευτεί ο αγωνιστικός χώρος για την ομάδα που αγωνίζεται σε ανώτερη κατηγορία και εκπροσωπεί την Βοιωτία στην Γ’ Εθνική.
Το παιχνίδι Α.Ε. Δηλεσίου – Α.Ο. Απόλλων Ακραιφνίου ορίστηκε να διεξαχθεί, τελικά, στο δημοτικό γήπεδο των Οινοφύτων.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 14ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν αύριο, Σάββατο, 12/01, με ώρα έναρξης 15:00’ καθώς και οι διαιτητές οι οποίοι ορίστηκαν να τους διευθύνουν, είναι:
 
Α.Ε. Ορχομενού – «“Ενωση” Ασπρα Σπίτια/ Αντίκυρα
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Ορχομενού
Διαιτητής: Καρβούνης Λουκάς
Βοηθός: Α’: Χατζής Θανάσης
Βοηθός: Β’: Φλούδα Σόνια
 
Π.Α.Ο. Κόκκινου - Α.Ο. “Η Θήβα”
Γήπεδο: Δημοτικό Κόκκινου
Διαιτητής: Ξηρογιάννης Στέφανος (Γ’ Εθνικής)
Βοηθός: Α’: Παγούρας Βασίλης (Football League)
Βοηθός: Β’: Καλαμπούκας Χρήστος (Γ’ Εθνικής)
 
Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος” - Α.Σ. Αράχωβας “Ο Παρνασσός”
Γήπεδο: Δημοτικό Αντίκυρας
Διαιτητής: Βασιληάς Κώστας
Βοηθός: Α’: Τσώνης Γιάννης (Γ’ Εθνικής)
Βοηθός: Β’: Πούλος Κώστας
 
Α.Ε. Δηλεσίου – Α.Ο. “Απόλλων” Ακραιφνίου
Γήπεδο: Δημοτικό Οινοφύτων (!)
Διαιτητής: Θεοχάρης Δημήτρης
Βοηθός: Α’: Καμαριώτης Νίκος
Βοηθός: Β’: Τσακανίκας Παναγιώτης
 
Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” – Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”
Γήπεδο: Δημοτικό Καπαρελίου
Διαιτητής: Αλαφογιάννης Λουκάς (Γ’ Εθνικής)
Βοηθός: Α’: Δελής Λεωνίδας (Football League)
Βοηθός: Β’: Σοφός Νίκος (Γ’ Εθνικής)
 
Γ.Α.Ο. “Αρματηλάτης” – Α.Ο. Πλαταιών
Γήπεδο: Δημοτικό Άρματος
Διαιτητής: Φλώτσιος Θεοφάνης
Βοηθός: Α’: Γεωργαντάς Κώστας
Βοηθός: Β’: Σταυρόπουλος Ανδρέας
 
Α.Ο. “Κεραυνός” Αγίου Θωμά – Α.Ο. Μαυροματίου
Γήπεδο: Δημοτικό Αγίου Θωμά
Διαιτητής: Ψυχούλας Δημήτρης (Γ’ Εθνικής)
Βοηθός: Α’: Λαμπροπούλου Σταυρούλα (1ης κατηγορίας)
Βοηθός: Β’: Δημητρίου Γιώργος
 
Α.Ο. Υψηλάντης – Γ.Σ. “Ολυμπιάς” Οινοφύτων
Γήπεδο: Δημοτικό Ασκρης (!)
Διαιτητής: Τονίδης Δημήτρης
Βοηθός: Α’: Παπαγεωργίου Κώστας
Βοηθός: Β’: Κώνστας Βασίλης


Ο βαθμολογικός πίνακας
http://www.epsvoiotias.gr/statistics/?cat=1&group=77&mode=vathm